Dennis: Angående fulhögerns frammarsch.

Eftersom att det är bevisat att saker såsom hudfärg inte förändrar en människas kapacitet eller intelligens så bör det rimligtvis vars så att alla människor bedömer en individ utifrån dess handlingar och inte dess hudfärg. 

Tyvärr är det ju inte så. Vi lever inte i en utopi där sådant är helt självklart för alla. Det sitter ett rasistiskt parti med närmast fascistiska tankesätt i vår riksdag. Detta parti har även rötter i den nynazistiska rörelsen i Sverige. Partiet bildades ur "Bevara Sverige Svenskt"-rörelsen. Jag pratar såklart om Sverigedemokraterna. 

Det är fel att det här normaliseras bland oss alla. Det är på tiden att vi som ser igenom SDs falska fasad säger ifrån, medan vi fortfarande är en majoritet. Sedan blir det svårt. 

Ut på gator och torg, sätt upp klistermärken, sprid flygblad, debattera på internet, informera ungdomar eller gå med i en antirasistisk rörelse. Som ni märker finns det hundratals saker att göra. Alla aktioner betyder och har ni verkligen aldrig tid så kan man alltid bli stödmedlem åt till exempel "Ungdom mot rasism". 

I samband med SDs intåg i riksdagen så normaliseras annan och grövre högerextremism. Och just i denna stund planerar nazister nästa dåd. Kanske mot en ung tjej som uttryckt sin kärlek för en mörkhyad kille på internet? Eller mot nästa fredliga demonstration som hålls för allas lika värde? 

För just nu sitter vi bara lite obekvämt och skruvar på oss medan rasism,fascism och nazism breder ut dig. Vi har varit här förr. Vi vet hur det slutar. Och det passiva beteendet som syns på många håll är inte bara fel, det är käpprätt åt helvete. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar