Karlsson: Kristen när det gäller islam, men inte aktiv i Kyrkorörelsen


   Otto Bitschnau

Jag har reagerat
 på hur många främlingsfientliga personligheter som säger sig vilja bevara det Kristna Sverige och att det skulle vara delvis därför som Islam är så farligt. Dock är det sällan man ser dessa personligheter göra något som har med religion över huvud taget utanför diskussionsforumen.

Jag har därför tagit mig friheten att utforska möjligheten att vissa av dessa personer kanske inte är så religiösa av sig som de vill få folk att tro.

Hur ser Sverigedemokraterna på kyrkan? Svenska Kyrkan har tagit avstånd från SD och många församlingar har även aktivt försökt få bort sverigedemokrater från sina kyrkor, så SD vill väl självklart arbeta för att få bort detta, va?

Efter mycket letande har jag inte lyckats hitta en enda bild på Åkesson i närheten av en kyrka. Inte heller hittar jag någon skrivelse om att han någonsin skulle ha besökt en kyrka. Det finns däremot gott om skrivelser runt nätet om hur han och hans partikamrater lämnat Svenska Kyrkan och hur Åkesson varit rätt så inaktiv i partiets egna kyrkoförbund, Fädernas Kyrka.

Fädernas Kyrka fick sitt namn efter en psalm som uteslutits ur Kyrkans Psalmbok år 1986. SD påstår att psalmen uteslutits på grund av att många tyckte den var för nationalistisk, men så är inte fallet. Som med många andra psalmer och sånger så har Fädernas Kyrka en upphovsrättsinnehavare. Denne ville inte gå med på de omskrivelser Svenska Kyrkan ville göra innan trycket av 1986 års upplaga av Psalmboken, därför fick Svenska Kyrkan inte tillstånd att trycka den.

Fädernas Kyrka, det kyrkopolitiska förbundet, verkar dessutom ha upphört, eftersom de inte ställer upp i 2014 års kyrkoval. De hade flest mandat år 2009. Detta vinklades självklart av såväl Åkesson som den skandalomsusade Mats Dagerlind, senast känd för att själv ha skatteskulder på närmare 1% av vad han själv påstår att invandringen kostar. De båda var överlyckliga på diverse forum, såsom Twitter, Facebook och självklart Avpixlats föregångare Demofon, där de båda annonserade att de var på väg mot toppen, då de lyckats fördubbla sina mandat.
Ingen av dem nämnde den faktiska siffran: 7 mandat av 251. De enda som fick färre röster var Visby Stift och Skanör Falsterbo Kyrkans Väl, båda för att de var väldigt lokala.

Detta känns rätt så dåligt med tanke på att partiet påstår sig vara för den Kristna traditionen, men ändå inte verkar lägga något krut alls på att förändra den kyrka de påstår är för "okristen".

Om de nu är så djupt troende, varför lägger de inte någon energi på att försöka ändra detta system?
Om de nu verkar för de Kristna Traditionernas väl, varför är de så få präster i SD?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar