Karlsson: Varför glöms det ofta att SD är ett PARTI?


"Det är en enskild individs handlingar, du kan inte lasta hela partiet för det"

Känns detta igen? Det är nämligen ett av de främsta argumenten man hör när någon av partitopparna från SD har hamnat i blåsväder.

Problemet med detta påstående är att det inte stämmer. Du kan lasta partiet för vad deras ledare gör, då det är ledarnas uppgift att rikta partiets riktlinjer åt det håll som hela partiet skall gå. Det är därför de allra flesta partier använder sig av omröstningar inom partiet för att tillsätta dessa positioner.

När bröderna Ekeroth går ut och gör dumma saker, så är det SD som går runt och gör dumma saker, eftersom de båda sitter såpass högt upp i partiets ledarskap.
Den mest aktiva av dem, Kent, är ju en av partiets riksdagsledamöter och vid tiden då han ertappades med att fiffla med järnrörsfilmen, som han själv spelat in och redigerat, men "aldrig sett" (enligt honom själv), så var han partiets ledamot i justitieutskottet. Han var alltså så högt i partiet att om partiet fått majoritet, så skulle han vara våran justitieminister.

Dessa personer är de som leder partiet och då kan man inte längre se dem som individer när de handlar utanför de principer som partiet säger sig stå för. När du går med i ett parti så binder du dig till att följa vad ledarna säger, håller du inte med om vad ledarna säger och gör så bör du lämna partiet.
Du kan inte både äta kakan och ha den kvar, antingen håller du med ledarna i partiet du är medlem i, försöker byta ut ledarna.

SD behandlas dock inte på detta sätt!

Här har vi ett "parti" som får ca en tiondel av folkets förtroende. Det är nära en miljon människor som håller med partiet, men bara vissa individer. De "dåliga" individerna sållas bort, även om dessa råkar leda partiet och därmed är en representation av vad partiet står för. Det görs inga försök att få bort dessa individer, även om majoriteten av folket som stödjer partiet säger att de inte håller med om individens metoder eller uttalanden. Istället får personen sitta kvar på sin plats och leda partiet.

Det är inte demokrati, det är inte ett parti, det är en lös samling människor som har flera olika åsikter som lägger sitt hopp på en tätt sammansluten organisation som säger att de står för allt och alla. Dock visar de gång på gång att de varken kan hantera människor eller demokratiska processer. Ledarna för detta så kallade parti har visat gång på gång att de fifflar, ljuger och allmänt beter sig som svin.

Men det är ju enskilda individers handlingar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar