Dennis: Ungdomar i min egna ålder. Vad gick fel?

Precis som rubriken lyder undrar jag nu i detta läge, vart och framförallt vad gick fel? 

Jag kanske generaliserar, jag gör det däremot utifrån mina egna erfarenheter av att i stundande läge gå på högstadiet. I nian närmare bestämt. Jag har alltså spenderat terminer under 2011,2012,2013 och nu 2014 på just, högstadiet. Det är en tid då mycket händer hos alla. Både i kropp och i sinne. Man är inte alltid stark eller skärpt, man står inte alltid emot grupptryck och man försöker ofta smälta in och bara följa med strömmen. I bakgrunden av pubertet,kärlek och grupptryck har dessutom ett rasistiskt parti tagit plats i Sveriges riksdag. Därför kanske det inte går att lägga all skuld angående det jag kommer att skriva om nu på oss barn och tonåringar i allmänhet.

Hur som helst har jag märkt att det finns oerhört mycket rasism och fördomar mot framförallt somalier och mörkhyade överlag. Varför vet jag inte men det går rykten om allt från att en del skulle vara långt över tjugo år men fortfarande få börja i sjunde klass till att dessa flyktingar ska ha barn i landet där de flydde ifrån. Ryktena sprider sig snabbt och skitsnacket likaså. Till råga på allt så stirras dessa människor ut i korridorerna. 

Man kan inte skylla detta enbart på eleverna. För majoriteten av oss blir inte upplysta. Av varken lärare eller föräldrar. Jag har min familj att tacka för att jag är en tolerant människa när det kommer till olika sexualiteter och olika etniciteter. Men det verkar tendera att vara en ganska oviktig fråga rent generellt. Alltså att aktivt uppfostra sina barn till att vara toleranta. Det märks kan jag tala om. Det märks att många inte har blivit upplysta gällande det faktumet att en människas hudfärg,religion och sexualitet inte spelar någon som helst roll för hur smart eller snäll människan är. 

Jag ser en stor del av ungdomarna på min skola gå rakt in i Sverigedemokraternas propagandafälla. Det är en farlig utveckling, oerhört farlig. Det är dags för alla föräldrar som inte sympatiserar med dessa oerhört mörka och rasistiska krafter att ta ett snack med sina barn/tonåringar om vad konsekvenserna i framtiden kan bli när man bestämmer sig för att lägga sina sympatier hos sådana partier. Det är även viktigt att belysa hur samhällets strukturer skulle se ut vid Sverigedemokratisk ledning. För jag, som femtonåring idag ställer mig frågan, vad gick fel? 

/Dennis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar