Karlsson: Hur "invandringsproblemet" bör hanteras

Jag är lika skyldig som de jag beskyller, så jag känner mig lite skenhelig. Därför kommer här en artikel som inte går ut på att klaga på någon annans åsikt, utan visa hur man kan göra det annorlunda (och i mitt tycke bättre).
Så hur löser man problemet med att invandrare tar jobben från de som redan bor i landet?

Först måste vi analysera vad det är som hänt, som gjort att företag kan ta in billigare arbetskraft och hur denna arbetskraft blir så billig.
Vi kan ta ett av de äldsta exemplen, de s.k. "Polska Chaffisarna", chaufförer som kommer från hela Europa för att köra lastbil i Sverige. Eftersom man ofta ser bokstäverna "PL" längst back på flaket har Polen blivit beskyllt för att vara stället som de flesta kommer ifrån (även om detta kan vara för att chaufförer från Polen visar var de kommer ifrån mer än de flesta andra).
De kör billigare, längre och följer inte samma regler som Svensk-registrerade chaufförer. Därför är det billigare att låta dem köra ända från sitt hemland till Sverige och köra runt betongblock och liknande för såväl offentlig som privat sektor.

Detta leder dock till att många Svensk-registrerade chaufförer förlorar sitt jobb och får sitta hemma och stirra på telefonen i hopp om att någon annan skall missa sitt jobb den dagen så man kan bli inkallad i sista stunden.

Det är lätt att säga "stoppa arbetskraftsinvandringen" eller "jobb till Svenskar först", men HUR skall man åstadkomma detta? HUR mäter man vem som är "Svensk" nog?
Man kan ju inte mäta efter medborgarskap, eftersom det är många i Sverige som inte har fått medborgarskap, men som fortfarande behöver ett jobb för att kunna betala skatt, mat och hyra. Skall man då säga att man måste bo i landet för att arbeta där? Ja, det är ju rätt så lätt att fixa med en husvagn eller en byschja, så problemet kvarstår.
Att "stoppa arbetskraftsinvandringen" är inte heller en lösning, då detta skulle förhindra den nyttiga arbetskraftsinvandringen. Man skulle inte längre kunna ta in kunskap som inte finns i landet eller fylla ut med utbildad personal som landet saknar.

För att stoppa den lönedumpande och onyttiga arbetskraftsinvandringen så måste man ta hand om källan till problemet. Det är precis vad våran nya regering försöker göra!
Med hjälp av lagförslag som kräver att människor som arbetar i Sverige skall följa Svensk lagstiftning kommer arbetsgivare inte längre kunna dumpa löner. Med stoppning av åtgärder som Fas3 och ROT/RUT kommer snittlönerna att öka och många oseriösa företag kommer försvinna, vilket leder till justare villkor. Med starkare LO och fackföreningar med mer makt kommer kollektivavtalet börja gälla igen.

Jag sa tidigare att jag inte skulle klaga på andras politik, men nu när jag kommit med alternativ känns det rätt bra att påpeka att SD röstat med Alliansen i samtliga av de förslag som lett till försämring av facket och LO och förstärkning av åtgärder som Fas3 och ROT/RUT.
Det är nästan som om SD verkligen vill ha billigare arbetskraft från utlandet.... fast samtidigt skriker de ju "stoppa arbetskraftsinvandringen".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar