Utpekad av rasister: En intervju med den utpekade.

På den rasistiska nyhetssidan 'Nyheter Idag' skrev den tidigare SD-engagerade opportunisten Chang Frick hjärtskärande om en pojke som tvingats se sin mamma bli misshandlad av en motdemonstrant vid ett av SDs torgmöten.
Som många andra gånger när rasistiska personer är inblandade visade det sig senare inte vara riktigt hela sanningen. Metros Viralgranskaren kikade närmare på det hela. Händelsen visade sig vara  resultatet av en rasistisk provokation. Pojkens mamma ska skrek nämligen: "åk tillbaka hem" till motdemonstranterna. Vi på Mångfald bestämde oss för att intervjua D som blev utpekad om hennes perspektiv.


Kan du beskriva kort vad som hände den dagen?

D: Jag hade inga planer på att demonstrera. Jag satt och pluggade matte i en lokal nära torget då en av mina kompisar sa att Jimmie Åkesson skulle komma till torget. Vi gick dit och använde enbart våra röster. Vi ropade "inga rasister på våra gator!"

Då ber den 33-åring kvinnan, som har sin son framför sig, mig "att åka hem". Enligt henne så syftade hon på att jag skulle åka tillbaka till min lägenhet. Jag tolkade det hela som att hon bad mig åka hem till mitt land eftersom det kom från en SD-sympatisör.
Vi demonstranter höjde rösterna och fortsatte ropa: "inga rasister på våra gator". Då går 33-åringen fram till en utav de fem poliserna som var där och säger att jag har hotat henne. Hon provocerade mig och gav mig en örfil med öppen handflata över höger kind, där jag fick en skarp rodnad, och i ren reaktion så slog jag tillbaka.

Hur känner du inför det hela idag?

D:
Jag känner mig rätt kränkt med tanke på alla hot/hat-meddelanden jag har fått och att jag blev uthängd på främlingsfientliga sidor. Det var inte speciellt kul.
Jag har dock fått en massa stöd också, men jag är fortfarande otroligt chockad över att just jag blev utpekad.

Hur ser situationen ut nu. Jag förstår att du har anmält det hela till polisen. Har de behandlat din anmälan?

D:
Jag har inte fått något besked från polisen ännu. Men jag har anmält att jag har blivit uthängd.
Polisen är sega och jag tror inte att dem prioriterar mitt fall före andra.

Har ditt liv påverkats av att du blev utpekad? Vilka konsekvenser har det fått?

D: Jag blev ledsen för stunden, men med allt stöd av både främlingar och nära så klarar jag mig. Jag känner mig fortfarande rätt kränkt med tanke på allt som skrivs/skrevs på internet. Främst på de främlingsfientliga sidorna. Men man ska inte ta åt sig.

Jag vill bara dela med mig av min version och få den spridd. Kvinnan som slog mig fick sin information spridd med hjälp utav de främlingsfientliga sidorna . Jag vill även tillägga att polisens agerande när detta hände var uselt. Jag blev otroligt besviken på att ingen utav de fem poliserna som var i närheten ingrepp.


Efter en stunds konversation kring frågorna jag ställt så vill D tillägga att "Innan detta hände så visste inte jag hur media fungerade men nu vet jag det. De kan göra en myra till en elefant". Kvinnan som attackerade henne försökte göra sig själv till ett offer trots att det var den 33-åriga kvinnan som börjat det hela. Kvinnan ska bl a påstått att hon fick en blackout. Detta trots att D berättar för mig att hon "var i chocktillstånd efter smällen jag fick utav kvinnan. De känns inte som att man ska ta stryk ifrån någon som uttrycker sig främlingsfientligt. Jag var chockad och fick knappt till mitt slag tillbaka".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar