Främlingsfientligheten finns inte i ett vakuum.

Utan den normalisering av främlingsfientligheten som skett efter Sverigedemokraternas unkna haltade in i riksdagen skulle främlingsfientliga siter inte ha ett sådant genomslag som de har idag.Nu för tiden är de däremot välbesökta.
Det är ingen slump. Främlingsfientligheten lever inte i ett vakuum.

Supporten för partiet gör sin beskärda del för att möjliggöra verksamheten. Det ligger på både politikernas och väljarnas samvete att nynazistiska sidor får hota folk fritt; nu senast en underårig pojke.
Även om man inte direkt stödjer verksamheten så möjliggör man den.

Att SD-toppar som Kent Ekeroth fortfarande kan ha förtroende kvar i ledningen av partiet och av stora delar av väljarna är särskilt anmärkningsvärt. Hans kopplingar till främlingsfientliga sidor som Politiskt Inkorrekt och Avpixlat är väl kartlagda.

Sverigedemokraternas väljarklientel är därmed i viss mån med och stöttar den här sortens verksamhet. Grupperingar maskerade som medier som står utanför lagen, förstör människors liv och offentliggör i många fall högst ogrundade uppgifter om folk.
Allt medan man själva vägrar avslöja sina identiteter. Antar att jag inte är den enda som noterar hyckleriet?

Det är dags att på kommentarfält, i diskussioner i vardagslivet och debatter i media ställa både Sverigedemokraternas ledning och väljare till svars för det här. Ingen har ärvt någon arvsynd men att självbelåtet titta på är illa nog.

Skrivet av Johan T-Katiska (http://ofrivilligaspasmer.blogspot.se/)