Det finns inget som heter "invandringspolitik"!

Agnieszka Kwiecień, license: CC-BY 3.0
Sverige har aldrig haft någon separat invandrings- och integrationspolitik, utan denna har varit inbakad i all annan politik. När det gäller ekonomiskt stöd till de som behöver det, så har det fallit under "ekonomisk politik", oavsett om det gäller svenskfödda eller invandrade, integrerade eller segregerade.
Gäller frågan utbildning, så har det fallit under "utbildningspolitik", oavsett om det gäller svenskfödda eller invandrade, integrerade eller segregerade.
Gäller frågan brott och straff, så faller det under "rättspolitik", oavsett om det gäller svenskfödda eller invandrade, integrerade eller segregerade.


"7-klövern" har brytt sig enormt mycket om detta, men det är endast SD som ser "invandring" som en separat fråga, därför är SD det enda parti som har något som ens heter "invandringspolitik" och är det enda parti som driver något som heter "invandrarfrågan". Det finns inget annat parti i Sveriges Riksdag som idag eller historiskt någonsin separerat ut "invandringspolitik", för det har aldrig och kommer aldrig finnas en god orsak att göra detta.


 Det främsta argumentet som SD fört fram under sina 4 år i Riksdagen för att stänga till gränserna är att detta på något magiskt sätt skulle lösa alla landets problem, att det på något sätt skulle vara invandringen som är roten till alla problem vi har i landet. Denna separation av invandringspolitiken från resterande politiska områden är lite som att plocka osten från alla pizzor, för alla pizzor har ju ost.

På den politiska pizzerian krävs det vissa komponenter för att baka en godkänd pizza. Du behöver degen (pengarna), du behöver tomatsåsen (politisk inriktning, höger/vänster), osten (invandring/integration) samt toppingen (sakfrågan). Som du ser så har varje politisk pizza tre gemensamma komponenter samt sakfrågan/toppingen. Invandringen är alltid inbakad i pizzan!

Den nya bagaren på pizzerian har inte riktigt förstått hur man bakar en politisk pizza och slänger därför bara in en näve ost i ugnen och säger att toppingen kommer komma av sig självt. Degen vet hen inget om, för hen har aldrig använt deg till sina pizzor. Tomatsåsen är helt urvattnad. Hade denna bagare varit anställd på en riktig pizzeria, så hade hen fått sluta baka pizzor och istället blivit förpassad till att städa upp ugnen, som denne lyckats förstöra genom att bara slänga in ost.

Tyvärr är denna pizzeria Svea Rikes Riksdag och bagare SD får stå kvar och baka sina ostklumpar med sin urvattnade, nästan helt bruna tomatsås vid sidan av, väntandes på sin topping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar